• Vackra & unika produkter från Sydafrika
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Klarna, frakt från 29:- & leverans 2-3 arbetsdagar

Wanderland Collective

Scarfs, twilly-scarfs, väskor och kuddar skapad av konstnärer

Wanderland Collective skapar en plattform för kända och lovande sydafrikanska konstnärer för att visa upp deras konstverk på ett meningsfullt och funktionellt sätt. Konst möter design i en vacker explosion av färg och struktur. Wanderland tror på småföretagens kraft att transformera samhällen och Sydafrika. De skapar ytterligare inkomstkällor för kvinnor i den informella sektorn och samarbetar med lokala kvinnoägda småföretag. Styrkan i kollektivet ligger i sammansättningen av de olika konstnärernas eklektiska stilar. När den kombineras kommer en unik sydafrikansk visuell historia till liv.

Wanderland Collective skapar en lekfull mötesplats där sydafrikanska konstnärer, designers och kreativa personer har möjlighet att samarbeta och använda sina färdigheter för att skapa mångfacetterade och exceptionella produkter som verkligen är representativa för det bästa SA har att erbjuda. En plats där KONST möter VACKER PRODUKT.

Anastasia Pather är intresserad av yta, könsroller och värderingar och gillar tvetydigheten i dubbla betydelser och antydningar. 

Född 1987 har hon ännu inte förstått den formella handlingen i en konstnärs biografi som något annat än att bevisa att du borde gillas eftersom någon tidigare gillat dig. Med detta sagt valdes Anastasia 2020 av Museum of African Contemporary Art Al Maaden för en vistelse med specialutbildning i Marrakech. År 2018 valdes hon ut till OpenLab Residency i Richmond, Northern Cape och utsågs av Project Space till finalist för Young Female Residency Award och en av de tjugo bästa konstnärerna på Joburg Art Fair, 2018. Pather har också varit en semifinalist till SA TAXI Foundation Art Award. Anastasia målar i Johannesburg och har haft tre solo-utställningar på 99 Loop, Kapstaden (2016, 2017, 2018).

”Jag är en konstnär, fingermålare och kvinna som är intresserad av det yttre och det inre upplevda. Min målningsprocess är intuitiv. Den är beroende av vad mina fingrar kommer ihåg och vad färgen och ytan avslöjar. Jag är fascinerad av idén om muskelminne: minnesprocesser som kroppen lagrar som en undermedveten reaktion. Jag undrar ofta om kroppen har muskelminne genom släktleden och vilken kraft eller påfrestning detta har på folkvandringsbarn, arvtagare till diasporiska förbindelser till havet på grund av pionjärer som kom med fartyg. Mitt samlade arbete rör sig om  den skiftande dynamiska kraften mellan natur, kultur och kön och hur detta påverkar det yttre och vad som är ”verkligt” kontra vad som minns eller uppfattas. Verken utforskar imaginära landskap i natur-, cyber- och den materiella världen.” - Anastasia Pather 

Zinhle Zulu, bättre känd som 'Zhi', är en 24-årig prisbelönt illustratör och blivande grafisk författare. Hon föddes i Kwa-Zulu Natal men växte upp i Johannesburg och tog sin kandidatexamen (med utmärkelser) i visuell kommunikation vid Open Window Institute. Hon slutför för närvarande sin Mastersexamen i Design. Bland flera andra utmärkelser och framträdanden i utställningar uppnådde hon ett Gold-Craft Loerie-pris för Illustration 2017 och är för närvarande en del av Design Indaba Emerging Creatives Class 2019. Hon har också publicerat två barnböcker genom Collaborate Community.

Zhi har sin egen illustrationsstudio som heter Zuluvisual som sammanfattar hennes själ som en "visuell berättare". Konst är hennes passion och hennes liv, hennes huvudsakliga mål är att "berätta historier om zulukulturen på ett samtida sätt genom illustration". Zuluvisual är ett mångfacetterat företag som Zhi startade för att ta itu med några uppenbara frågor i utbildningssystemet som läskunnighet och kulturstudier.

"Jag hoppas kunna etablera Zuluvisual som en illustrationsstudio, ett förlag och en producent av illustrerade produkter."

Under hela sin barndom hade Zhi svårt att relatera till illustrationerna som hon stötte på i böcker om Zulu kultur, samtidigt som de böcker som hon tyckte var visuellt intressanta inte innehöll karaktärer som hon kunde relatera till. Detta motiverade henne att ta itu med dessa avvikelser i sitt arbete. 

”Att växa upp i en globaliserad miljö hjälpte mig att sätta en modern känsla i hur jag uppfattade min kultur ... rik, spännande, intressant och aktuell. Jag hoppas att fler kreativa personer och illustratörer ska uttrycka en nyare syn på de många fantastiska kulturerna i Sydafrika som lyckas leva som en. Jag vill bara att det ska finnas en förståelse för varandra, vet du? #Ubuntu och sånt. ”

Nicole Levenberg är en sydafrikansk textildesigner och konstnär, utbildad vid Central St Martins i London och nu baserad i Johannesburg. Hon skapar noggrant handritade mönster för Aureum, som huvudsakligen är inspirerade av naturen.

”Jag har alltid varit mycket medveten om att naturen är den mest fantastiska uppfinnaren när det gäller mönster och färg. Mycket mer spektakulär än vad min fantasi någonsin skulle kunna trolla fram. Så jag använder denna oändligt inspirerande och stora resurs som grund för alla mina design. Eftersom jag kommer från en traditionell bakgrund inom konst börjar jag alltid min designprocess på det gamla hederliga sättet med papper och penna. Även om teknologi är ett fantastiskt hjälpmedel i processen finns det för mig inget bättre än en rå handritad linje. ”

Lucy Jane Turpin föddes i Johannesburg 1983. Hon tog sin examen i konst vid University of the Witwatersrand, Johannesburg och sin magisterexamen med Cum Laude vid University of Stellenbosch i mars 2015. Hennes praktiska fokus är ritning, installation och målning. 

Nyligen har hon tillbringat tid på Island och Marocko och detta har haft en inverkan på hennes arbete när det gäller hur hon ser form, natur, färg, känsla och miljö.

Mina upplevelser påverkas av den miljö jag befinner mig i. Erfarenhet och upplevelse i betydelsen av livet - världen. Vad mitt minne kapslar in. Ett samtal jag kan ha. Något jag kanske ser.”

Faatimah Mohamed-Luke är en 37 år gammal konstnär och designer som bor i Kapstaden med sina två katter, man och barn. År 2003 tog hon examen från Cape Technikon med ND: Fashion och gjorde också ett år med design som omfattade grafik, interiör, industri, textil och smycken. Faatimah är en av de grundläggande delägarna av SA modemärket adam & eve.

För tre år sedan slutade hon med mode för att koncentrera sig på konst och inredningsdesign. Hennes nuvarande fokus är att skapa storskalig väggkonst gjord av byggstenar av plast. Hon har haft stor framgång med utställningar på gallerier och konstmässor i Sydafrika och utomlands.

"När jag var på semester i Marocko för 5 år sedan blev jag förälskad i utsmyckade, invecklade mönster. De fanns överallt, varje yta var noggrant utsmyckad till perfektion. Det talade till olika delar av mitt arv; afrikanskt och arabiskt. Det var första gången jag hade bevittnat delar av mitt arv leva tillsammans så graciöst."

"Mitt hopp är att lyfta fram och återskapa konstformen tessellation (en mycket symmetrisk, kant-till-kant sida vid sida ”mosaik” med en enkel porslinsform på ett modernt sätt) genom att använda byggstenar av legoplast. Jag är en förkämpe för den ödmjuka barnleksaken när det gäller att skapa olika typer av konst. Som man skulle ha gjort med alla andra konstmedier har jag skapat porträtt, landskap och abstrakta designs, precis som man skulle göra med målarfärg."

"Min favoritaspekt av detta medium är att det är icke-traditionellt. Det möjliggör en lekfullhet och tillgänglighet inom konstverket och även inom konstvärlden. Det är något som relaterar till en bredare publik. Verken skapar en känsla av nostalgi och relevans och uppskattas av alla åldrar och bakgrunder."

Victoria Verbaan är en sydafrikansk konstnär och illustratör, utbildad vid University of Cape Town och senare The Red and Yellow School of Advertising.

"Att måla och illustrera har alltid spelat en viktig roll - det är mitt kommunikationsmedium. Det tvingar mig att observera och absorbera allt som är intressant och det får mig att gå framåt med en känsla av frihet i denna allätande kulturella virvelvind där visuella stimuli ofta uppslukar oss. Jag firar kvinnor genom mitt arbete med tonvikt på skönhet och styrka - mina tjejer är surrealistiska, drömmande, väldigt optimistiska och entusiastiska.”

” Jag arbetade i reklamteamet för ett av Sydafrikas modemärken i Kapstaden och illustrerade för olika förlag och tidskrifter. 2008 flyttade jag tillbaka till KZN och fokuserade på att illustrera och måla samt produktutveckling. Jag tycker att det är oerhört givande att förvandla något 2-dimensionellt till en tredimensionell funktionell produkt - rörlig konst. Jag driver nu min ateljé från Bellevue Campus i Kloof, KZN - jag kallar detta utrymme för min ’organiserade djungel’. "- Victoria Verbaan

Victoria Verbaans verk har presenterats i British Vogue och The World of Interiors. Hon utsågs till 1 av 20 skäl att besöka Sydafrika av Wallpaper Magazine.

Möt den Kapstadsbaserade konstnären, designern och arkitekten Renée Rossouw. Knappt tio år in i sin karriär har hon inte slösat bort tid utan har samlat ihop en veritabel katalog med utmärkelser i de kreativa sfärerna – från mönster och produktdesign till väggmålningar och konst. Grafiska, djärva och färgstarka, Rossouws konstverk är inspirerade av ett stort personligt samlande, ett bibliotek av former och mönster - observerade, registrerade, transformerade och abstraherade genom åren; förvarade i skissböcker, på väggar och i plastlådor. Dessa individuella element rymmer oändliga variationer av betydelse, de vidareutvecklas när former väljs ut, kombineras och komponeras i en process som är utpräglat lekfull och uppfinningsrik, en process lika betydelsefull som slutresultatet. Rossouws inspiration är kalejdoskopisk, hämtad från 1980-talets lego-uppsättningar samt nationella flaggor, arkitektoniska missöden och naturens "geometriska språk"; hennes primära mål att "utforska dimensionerna av vår naturliga värld och de mångsidiga miljöerna i Sydafrika".

 Efter att ha tagit sin mastersexamen i arkitektur 2009 var hon en av 13studenter som valdes ut till masterprogrammet i produktdesign vid European Design Labs, Madrid, under ledning av Jaime Hayon. Hennes karriär har fortsatt i den här stilen av multidisciplinär, hyllad konst, med höjdpunkter som inkluderar: ett samarbete med IKEA 2017 och igen 2019; en utsåld solo-utställning på Voorkamer Gallery 2016; deltagande i Venedigbiennalen, Milan Saloni di Mobile, Madrid Art Fair, Moscow Design Week och Design Indaba; utvald som 100% Design South Africa's Feature Designer och mottagare av priset för bästa produktdesign 2015. Hon är också en föreläsare vid UCTs School of Architecture och har hållit föredrag på Design Indaba och Madrid Design Net Conference.