• Vackra & unika produkter från Sydafrika
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Klarna, frakt från 29:- & leverans 2-3 arbetsdagar

Usizo Africa

Usizo Africa är ett litet företag med fokus på design och tillverkning av handgjorda smycken.

Usizo Africa grundades 2018 av designern Nicole Hughes och strävar efter att skapa vackra föremål till överkomliga priser samtidigt som man skapar sysselsättning för begåvade hantverkare på landsbygden i Kwazulu Natal, Sydafrika.

Dessa hantverkare kommer till Usizo HQ ungefär en gång i veckan. De tar med sig sitt färdiga arbete och tillbringar sedan dagen med att förbereda nästa sats örhängen att ta hem och arbeta vidare på.

Att kunna arbeta hemma är en stor bonus för kvinnorna eftersom det innebär att de inte har dagliga transport- eller barnomsorgskostnader.

De säger att de har det bästa av två världar eftersom de kan vara hemma under större delen av veckan och ta hand om sina barn och äldre familjemedlemmar, men de älskar också sin dag på HQ där de får träffa de andra hantverkarna och njuta av en dag tillsammans med mycket skratt och prat.

Det här är Thenjiwe. Hon är 38 år gammal, har 2 barn och hennes man hjälper henne att göra örhängen för Usizo Africa. Hon älskar att göra alla Usizo Africas vackra designs! Thenjiwe är en viktig anställd för Usizo Africa och hon är en absolut perfektionist.

Cynthia försörjer 6 vuxna såväl som sina egna 2 barn med det arbete som hon gör för Usizo Africa. Hon är 33 år gammal. Hennes syster Asanda hjälper henne med Usizo Africa-arbetet hemma.

Lindiwe är 48 år och har 2 barn. Hon försörjer ytterligare fyra andra vuxna hemma med sitt arbete på Usizo Africa. Hennes favoritdag i veckan är när hon tillbringar dagen på Usizo HQ eftersom hon älskar att se de andra Usizo-damerna.  När hon har mycket arbete att göra hjälper hennes syster Bhusi henne hemma.

Ta mig till Uziso Africas produkter