• Vackra & unika produkter från Sydafrika
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Klarna, frakt från 29:- & leverans 2-3 arbetsdagar

Nina Bosch

Från att ha vuxit upp i en familj av keramiska konstnärer till att fördjupa sig i att behärska sitt hantverk på daglig basis flödar Nina Boschs uppfattning och kännedom om keramiken genom hennes arv och varje smycke som vår studio skapar. Genom att bygga vidare på Boschs keramiska tradition hämtar vi inspiration från naturen för att utforska skärningspunkten mellan geometriska och organiska former. Denna kreativa process har i slutändan ett liv i världen som fina porslinssmycken.

Baserad i Villiersdorp, Sydafrika - på en gård som odlar blåbär - förenar Nina Bosch-studion olika material, inklusive glasyrer, pigment, 18 karats guldglans och ytbehandlingar i sterling silver, för att göra porslin till bärbar konst.

Våra smycken genomgår fyra bränningsprocesser:
Först 850 ℃ (bisque-bränning), sedan efter att bitarna har slipats ner bränns de till 1200 ℃ (hård bränning).
När porslinet är hårt bränns det till 1100 ℃ (glasyrbränning); härefter handmålas smyckena med 18 karats guldglans, bränns till 740 ℃ och monteras med sterling silver. Denna komplicerade bränningsprocess leder till färgvariationer, formskillnader, olika effekter i finishen och individualitet —  detaljer som särskiljer varje omsorgsfullt handgjorda Nina Bosch statement-smycke.

Ta mig till Nina Bosch produkter